Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Április 11. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megölte élettársát, tizenhét év fegyházat kapott

Megölte élettársát, tizenhét év fegyházat kapott

Halmazati büntetésül 17 év fegyházbüntetésre ítélt az Egri Törvényszék kedden, első fokon egy férfit, aki megölte élettársát 2016 karácsonyán Mezőtárkányban.

A bíróság Jávori Tünde vezette tanácsa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaságban találta bűnösnek az 51 éves L. Tibort.

Az ítélet indoklásában a tanácsvezető megállapította: a bíróság az ügyészség módosított vádiratában foglaltakkal gyakorlatilag megegyező tényállást állapított meg.

A tényállás szerint a vádlott féltékeny volt, emiatt összeveszett élettársával 2016. december 25-én este. Ittasan előbb tenyérrel és ököllel, majd egy farúddal többször megütötte a nőt, aki ennek következtében meghalt.

A sértett halálát egyebek mellett a fejet ért legalább kilenc ütés, különböző csonttörések és az orrcsönt törése miatti vérbelélegzés, illetve ezek együttes hatására a keringés összeomlása okozta.

A másik vádpontban foglaltak szerint ugyanezen az estén a vádlott kapával kergetett meg két gyermekkorú petárdázót az utcán. A gyerekek egy telefonfülkébe bújtak, de a vádlott betörte ennek ajtaját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.