Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2012. Március 25. 14:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Új skorpiófaj a Halál-völgyben

Új skorpiófaj a Halál-völgyben

Új skorpiófajt fedeztek fel a kaliforniai Halál-völgyben, a Death Valley Nemzeti Parkban.

Az új fajról a Zoo Keys folyóiratban jelent meg tanulmány. A Halál-völgy (Death Valley) a Föld egyik legforróbb területe, az éves csapadékmennyiség a száraz, sivatagos katlanban kevesebb mint 50 milliméter. A barátságtalan viszonyok ellenére sokféle állat és növény otthona a terület, amely 1933 óta áll védelem alatt, 1994-ben pedig nemzeti parkká nyilvánították.

A Wernerius inyoensis mindössze 16 milliméteres, és ideje nagy részét a föld alatt tölti. Az új skorpiófajt Matthew Graham, a Nevadai Egyetem PhD-hallgatója fedezte fel a nemzeti park élővilágának feltérképezését célzó kutatások során – olvasható a tanulmányt ismertető PhysOrg tudományos hírportálon.

„Meglehetősen pontos felmérések készültek az Észak-Amerikában honos emlősökről, madarakról, hüllőkről és kétéltűekről, ahogy a kontinens növényvilágáról is. Ugyanakkor még várat magára a kisebb élőlények több csoportjának taxonómiai (rendszertani) felmérése, e kutatások során számos új felfedezés várható” – hangsúlyozta Jef Jaeger, a Nevadai Egyetem docense.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné