Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. Február 09. 17:46, péntek | Belföld
Forrás: mti FOTÓ: PIXABAY.COM

Budapest a tíz legjobb európai úti cél közé került

Budapest a tíz legjobb európai úti cél közé került

Budapest - Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve - 17 745 szavazattal a 8. helyen végzett a European Best Destinations

(legjobb európai úti célok) január 18. és február 8. között tartott szavazásán - közölte a szavazás végeredményét a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az MTI-vel pénteken.

A legjobb európai úti cél címet a lengyelországi Wroclaw nyerte el 41 148 szavazattal, a 2. helyen a spanyolországi Bilbao végzett, a 3. a franciaországi Colmar lett.

A versenyt az European Best Destinations szervezet hirdeti meg közel 10 éve, szorosan együttműködve a kontinens legnagyobb desztinációs és turisztikai hivatalaival.

A legjobb úti célok egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségi media felületen és utazási portálon. A TOP 10 úti célokra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobbak egy éven keresztül használhatják a TOP 10 európai úti cél címet és logót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.