Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2012. Március 30. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Beüzemelték az országos vihar-előrejelző rendszert

Beüzemelték az országos vihar-előrejelző rendszert

Tollár Tibor dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági igazgató-helyettese a csütörtöki idénynyitó sajtótájékoztatón, Gárdonyban elmondta:

A Balatonnál, a Velencei-tónál, a Tisza-tavon és a Fertő-tónál működő viharjelző rendszert a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) működteti.

A Velencei-tónál a meglévő két viharjelző mellett egy harmadikat is üzembe helyeztek, és segélyhívó rádiórendszert építettek ki.

A Balatonon két új állomást fognak építeni, emellett az eddigi kettő helyett három medencére osztották a tavat, hogy lokális viharok esetén csak az adott térségre is lehessen jelzést kiadni. A Tisza-tónál tavaly két viharjelző állomás működött teszt üzemmódban, mostantól öt, élesben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.