Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2018. December 01. 12:55, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz; csaknem mínusz 16 fokig hűlt le a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Hozzátették: az idei ősszel még nem volt ilyen hideg az éjszaka, mint a mostani. Már péntek este nagyon gyorsan csökkent a hőmérséklet a derült, szélcsendes északkeleti tájakon. Nyírlugoson már éjfél előtt megközelítette a hőmérséklet a mínusz 15 Celsius-fokot, végül mínusz 15,9 fokig hűlt le a levegő.

Megjegyezték, ez közel sem rekord. 1925-ben ezen a napon Jászberényben mínusz 22 fokig csökkent a hőmérséklet.

Országos átlagban egyébként mínusz 7,6 fok volt a minimum-hőmérséklet, ami az ilyenkor megszokotthoz képest 7 fokkal alacsonyabbnak számít - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint a tél első napjaiban enyhül a hideg. A jövő héten a leghidegebb órákban is többfelé pluszok várhatók, s napközben akár 10 fok körüli meleg is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.