Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2011. December 10. 06:36, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

14 milliárdos többletet várnak a drágább autópálya matricáktól

14 milliárdos többletet várnak a drágább autópálya matricáktól

Az autópálya matricák árának emelésétől mintegy 14 milliárd forintos többletbevételt vár a kormány.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára a Gazdasági Rádiónak elismerte, hogy a legnagyobb változás a 4 napos matrica megszüntetése.

Völner Pál azt mondta, ettől nem várják azt, hogy sokan elhagyják a sztrádát, és arra sem számítanak, hogy nagy mértékben megnövekedik a forgalom a főutakon, hiszen alapvetően az utazási szokásokat nem fogja befolyásolni a változás. A személygépkocsikra érvényes díjtételek januártól a következők: a heti, tíz napra érvényes matrica 2.975, a havi 4.780, az éves pedig 42.980 forint lesz. Elmondása szerint a környező országok áraitól nem térnek el a hazai díjak. Ausztriában például a 10 napos matrica 8 euróba, Szlovéniában a 7 napos 15 euróba, Szlovákiában pedig a 7 napos 7 euróba kerül.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.